Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Niet parkeren bord

Het is niet op elke plek even duidelijk of er wel mag worden geparkeerd. Kom je nu net aan op de plaats van bestemming en valt jouw meteen zo een lege plek op. Gelijk parkeren dus of toch wel even kijken of er een bord niet parkeren in de buurt aanwezig is? Het laatste is aangeraden en moet het gezien worden als het eerste waar je naar moet uitkijken.

Een boete krijgen voor verkeerd parkeren is namelijk wel het laatste waar je op zit te wachten, maar zal het niet zo snel gebeuren wanneer de het duidelijk is hoe een niet parkeren bord eruitziet. Ook de regels eraan verbonden moeten strikt nageleefd worden.

Weet wanneer het geldt

Bij de borden E1 t/m E3 moet er geen twijfel over bestaan, dat er daar niet geparkeerd mag worden. Het bord E1 heeft betrekking op voertuigen, dus geen fietsers en bromfietsers. Die vallen onder het bord E3. Wanneer het bord E1 zich langs een weg bevindt, geldt het parkeerverbod alleen voor de wijze van de weg waar het bord is geplaatst. Dit gebeurt vaker bij smalle wegen. Er kan zelfs aan beide zijde een niet parkeren bord aanwezig zijn. Let er daar dus wel op.

Start met Verkeersborden Oefenenen

Fietsers en bromfietser moeten bij het niet parkeren bord E3 wel even mogen stoppen, bijvoorbeeld om iemand af te zetten. Dat geldt echter niet bij E2. Dit is het verboden te parkeren en stoppen bord. Gauw iemand laten instappen of wat spullen afgeven mag helemaal niet en zijn er geen uitzonderingen op. Je ziet hoe belangrijk het is om de auto theorie te oefenen.

Let op de vele variaties

Bij het niet parkeren verkeersbord studeren zal het gelijk opvallen dat er een groot aantal variatie zit in het soort borden. Dat ziet er in het begin allemaal wel ingewikkeld uit, maar wordt het bij een groot deel wel middels tekst en/of symbolen duidelijk voor welke groep weggebruikers het verbod geldt. Waar er een verbod geldt, zal die ergens ook moeten eindigen. Dat is vooral het geval wanneer er sprake is van een zone.

Een zone verboden parkeren aangeven middels speciale borden komt voordeliger uit omdat er niet een heleboel borden geplaatst hoeven te worden. het einde van zo een zone parkeerverbod wordt dan uiteraard ook aangegeven. Een andere bijzonderheid bij het niet parkeren bord, zijn de onderborden die er vaak bij te vinden zijn. Zo zijn veel terreinen na bepaalde tijden wel ter beschikking om er te mogen parkeren. Middels deze planning wordt er gezorgd voor extra parkeerruimte en moet er benadrukt worden, dat de aangegeven tijden en eventueel overige wel strikt nageleefd moeten worden. voor vrachtwagens en bussen zijn er vaak ook beperkingen opgelegd en wordt dat met de borden E201 en E202 aangegeven.