Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Matrixborden

Er mag geen twijfel zijn over niet alleen de informatie die er op de matrixborden snelweg wordt aangegeven. Echter gaat het er verder om, dat zelfs bij de aanwezigheid van overige verkeersborden, het de matrixborden zijn die opgevolgd moeten worden. Een goed voorbeeld is die van de aan te houden maximumsnelheid op de snelweg als voorrangsregels. Bij een sterk verminderd zicht of een glad wegdek, zal er door de matrixborden een lagere maximumsnelheid worden aangegeven.

Het gaat daarbij niet om een adviessnelheid, maar een verplichte. Bij verkeerscontroles zal er dus een fikse boete worden uitgedeeld wanneer de matrixborden snelheid overschreden. Naast de verplicht op te volgen instructies op het matrixbord, is er vaker ook informatie te vinden die een grote bijdrage levert op het gebied van veiligheid, maar ook de ruimte biedt om voor een alternatieve route te kiezen. De matrixborden zijn altijd zodanig geplaatst dat ze duidelijk zichtbaar zijn voor alle verkeersdeelnemers en zorgt de gebruikte technologie ervoor dat de informatie onder alle omstandigheden af te lezen.

Matrixborden live

De technologie is er nu ook niet voor niets en kan de informatie ook middels matrixborden live worden gevolgd. Het kan in het verkeer nu eenmaal hectisch aan toe gaan en kan zo een matrixbord over het hoofd worden gezien. Ook is het (helaas) nog niet voor iedereen duidelijk wat er echter de betekenis van zo een bord schult. Bij matrixbord witte pijl wordt de automobilist er namelijk op gewezen dat betreffende rijbaan geopend is. Een variatie daarop is het matrixbord met witte verdrijfpijl.

Die is bedoeld om de weggebruikers op te wijzen, dat er een rood kruis aanwezig is en dat duidt op een gesloten rijbaan. Middels de live weergave van de matrixborden wordt er tijdig aangegeven welke handelingen er worden verwacht en is dat een enorme hulp voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Door live te gaan kan de automobilist ook beter plannen. Het belang van matrixborden mag dus niet onderschat worden en vervullen ze een actieve rol bij het handhaven van de verkeersveiligheid. De betekenis van de verschillende symbolen en teksten is eenvoudig en komt overeen met die welke gebruikt zijn voor de overige RVV verkeersborden.