Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Rijbewijs B

Er wordt bij het uitgeven van rijbewijzen uitgegaan van verschillende categorie├źn. Dit maakt het niet alleen overzichtelijker, maar kan er meer aandacht besteedt worden per doelgroep. Er zijn namelijk een aparte set van vaardigheden en kennis nodig voor het veilig kunnen deelnemen aan het verkeer met verschillende voertuigen. Denk maar aan alle verkeersborden die je moet kennen. Zo is er het rijbewijs a voor motorrijders en geldt het rijbewijs b als vereiste voor zij die een auto tot een gewicht van 3500kg willen besturen op de openbare weg. Voor b rijbewijs halen moet zowel het theorie als het praktijkexamen worden afgerond.

Theorie rijbewijs B oefenen

Om in het bezit te zijn van het rijbewijs b moet de leeftijd van 18 al bereikt zijn. Voor het mogen volgen van de theorielessen is bovenstaande leeftijd niet vereist en kan er zelfs al eerder mee begonnen worden. Zo kan er een voorsprong opgebouwd worden om het rijbewijs snel in handen te krijgen. Het rijbewijs b is zo dus snel in handen, maar moet er dan wel flink geoefend worden, zowel voor de theorie als de praktijk. Bij het uitkiezen van een rijschool moet de focus daarom gericht zijn op de begeleiding die er gegeven wordt. Het volgen van een snelcursus wordt soms wel aangeraden, maar gaat dat wel snel waardoor wat basiskennis niet voldoende doorgrond kan worden. Dat kan zich nadelig uiten tijdens de praktijklessen. Wie echter wat meer geduld betracht, zal een stevige basis scheppen die garant staat voor het vlot halen van de examens.

Wat zijn de vereisten allemaal?

Om het bezit te zijn van het rijbewijs b moet de leeftijd van 18 jaar al bereikt zijn. Het auto theorie examen mag ook pas afgelegd worden bij die leeftijd, maar mogen de lessen zelf al vanaf 17 jaar aangevangen worden. Er wordt na het behaald hebben van het theorie examen, 2 jaar aan tijd gegeven om het praktijkgedeelte af te ronden. Dat lijkt misschien wel op veel tijd, maar kan er veel tijd in gaan zitten bij het oefenen voor het examen. Een gezondheidsverklaring moet daarvoor ook overhandigd worden. Om snel het theorie examen te halen is het belangrijk om op tijd te starten met autotheorie oefenen.

Geslaagd? Dan kan het rijbewijs b aangevraagd worden bij de Gemeente. Let er wel op, dat het bewijs dat het examen met succes afgerond is, niet gebruikt mag worden als voorlopig rijbewijs. Er gelden strenge regels voor zij die het rijbewijs b op jonge leeftijd halen. Rijden onder invloed of het overschrijden van de maximumsnelheid, ze worden allemaal zwaar afgestraft. Tijdens de theorie rijbewijs b zal het allemaal wel ter sprake komen.

Al op 17 jarige leeftijd kan er dus al aanvang worden gemaakt met het volgen van de theorielessen, maar moet er wel tot de 18de gewacht worden tot het examen afgelegd mag worden. Net als bij het rijbewijs a, gelden er ook voor het rijbewijs b strenge regels voor personen binnen de leeftijdscategorie 18 t/m 24 jaar.