Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Slipcursus

Deelname aan het verkeer is doorgaans een ontspannen bezigheid, maar veranderd dat snel wanneer de beheersbaarheid van de auto in gedrang komt. Daar kunnen er een aantal factoren ter oorzake aan zijn, maar is het belangrijk om het hoofd koel te houden en de auto te blijven beheersen. Dat is echter in de praktijk eenvoudiger gezegd dan gedaan en is het volgen van een slipcursus geen slecht idee. Dit is overigens geen onderdeel van het auto theorie examen. Het zal ook zorgen voor een grotere mate van zelfverzekerdheid en is dat zeker een belangrijke factor bij deelname aan het verkeer onder moeilijke omstandigheden.

Verkeersborden Oefenen

Zaken kunnen immers snel veranderen

Een glad wegdek kan onder veel omstandigheden ontstaan, zoals bij ijzel en sneeuw, maar ook door water dat er op blijft liggen of modder. Stel dat jij je nu op een binnenweg bevindt en plots op een glad stuk terecht komt. Een smalle weg met niet veel ruimte om de auto te manoeuvreren. Het nemen van de juiste besluiten zal binnen fractie van een seconde moeten gebeuren en kan er zelfs zo ver worden gegaan door te zeggen, dat het instinctief moet gebeuren. Wie een anti slipcursus auto heeft gevolgt, zal wel in staat zijn om zonder veel inspanning de nodige handelingen te verrichten. Er moet wel gelijk bij vermeld worden, dat het in acht nemen van alle voorzichtigheid niet achterwege mag worden gelaten, ook niet wanneer er dus zo een auto slipcursus is gevolgd.

Er wordt rekening gehouden met een aantal factoren

Bij het opzetten van zo een auto slipcursus wordt er rekening gehouden met een aantal factoren. Het doel is immers om de werkelijkheid zo goed als mogelijk te simuleren en is dat zeker een belangrijke factor voor het veiligheidsaspect die zo een cursus te bieden heeft. De instructeur moet ook ruim ervaren zijn om de nodige kneepjes over te kunnen dragen. Alles gaat er immers in het echt aan toe en mag zo een slipcursus niet leiden naar een ongeluk. Om het onderste uit de kan te halen bij zo een ANWB slipcursus wordt er aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om met hun eigen auto aan deel te nemen. De slipcursus moet ook de nadruk leggen op een aantal onderdelen. Je moet wel al geslaagd zijn voor het auto theorie examen en rijbewijs.

Zo moet het verschil van zowel met en zonder ABS uitgelegd en gedemonstreerd worden. Zo een cursus volgen met jouw eigen auto is dan wel handig, maar is het gelijk ook beperkend voor in de praktijk. Wat als je namelijk eens een keer van auto wisselt? De houding achter het stuur en het remmen en uitwijken op een glad wegdek moeten bij een anti slipcursus auto ook alle aandacht krijgen. Het voorbereidt zijn op een noodsituatie is zo optimaal en geeft dat eveneens een goed gevoel wanneer achter het stuur plaats wordt genomen.