Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Snelweg bord

De snelheid speelt een belangrijke rol bij het deelnemen aan het verkeer en wordt dat niet altijd met borden aangegeven. Zo is het op een autoweg bepaalt welke maximumsnelheid er aangehouden dient te worden, tenzij anders vermeld met behulp van (onder)borden. Eenmaal op de snelweg is er sprake van specifieke regels en zorgen deze er ook voor, dat de veiligheid niet in gedrang komt. Het rijden met een grote snelheid brengt met zich ook meer verantwoordelijkheden mee. Het autosnelweg bord maakt deel uit van de vele maatregelen getroffen om de verkeersdeelnemers van bewust te maken over de wegsituatie. Voldoende het autotheorie oefenen helpt hierbij.

Verkeersborden Oefenen

Een bord zal het begin aangeven

Van een snelweg natuurlijk en is dit blauw-wit bord snelweg ook een teken dat de maximumsnelheid er 120 km/u mag bedragen. Verwacht dus geen apart bord snelweg die het zal aangeven en maakt het verder ook veel uit in welke mate de rijstroken van elkaar gescheiden zijn. Indien er sprake is van een fysieke scheiding door middel van een tussenberm, kan de snelheid van 120km/u aangehouden worden.

In de praktijk is er echter altijd sprake van zo een duidelijke scheiding. Naast de maximumsnelheid, geldt er op een autosnelweg ook een minimumsnelheid van 60km/u. Het is daarom ook wel duidelijk, dat voertuigen die zo een snelheid niet kunnen halen, zoals een brommobiel of landbouwvoertuigen, onder geen enkele voorwaarden gebruik mogen maken van een autosnelweg. Ze zullen anders een groot gevaar vormen voor het overig verkeer omdat die nu eenmaal verwachten dat er zulke langzaam bewegende voertuigen zich op de snelweg bevinden. De snelweg bord betekenis moet daarom ook door het langzaam verkeer worden begrepen.

Per regio zijn er wel verschillen

Het komt vaker voor dat zo een snelweg dwars door een bepaald gebied gaat waar er toch wel sprake is van extra bebouwing. Binnen zo een gebied zal met behulp van borden wel aangegeven worden wat de maximumsnelheid mag bedragen. De verkeersborden snelweg moeten in zulke gevallen stipt opgevolgt te worden en wacht jou anders wel een boete boven het hoofd.

Het deelnemen aan het verkeer op een snelweg is overigens altijd plezierig omdat er immers geen kruizingen of aansluitende wegen zijn. Het gevaar van een plots overstekende auto is er niet bij en schiet het lekker op. Er moet daarom extra op gelet worden wanneer de snelweg eindigt. Dat wordt middels borden en markeringen aangegeven. Het zal overigens ook aan de wegsituatie te merken zijn dat de snelweg geeindigd is.

De snelheden die er gelden op de snelweg kunnen overigens altijd gewijzigd worden om de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen. Op de verschillende borden boven snelweg zal dan de wijziging worden aangegeven en moeten die strict worden opgevolgt.