Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Auto theorie aanvragen

Al tijdens het studeren voor het theorie examen auto, zal de vraag zeker een paar keer naar boven komen hoe het theorie examen allemaal in elkaar zit. Dat is echter de laatste stap op weg naar het success voor het auto theorie gedeelte en moet eerst gedacht worden aan auto theorie examen aanvragen. Daar wordt er bij het CBR niet ingewikkeld over gedaan en wordt elke kandidaat in de mogelijkheid gesteld om dat zelf in orde te maken door het cbr auto theorie aanvragen. Ondanks het om een vrij eenvoudige stap gaat, moet er wel rekening mee gehouden worden, dat het duidelijk is wat er allemaal verlangt wordt van het CBR.

Je auto theorie aanvragen via je DigiD-account

Voor CBR theorie examen aanvragen auto via Mijn CBR moet er namelijk wel eerst voor gezorgt worden dat de aanvrager over een DigiD account beschikt. Dat zorgt er niet alleen voor dat de juiste informatie van de aanvrager zo bij het CBR bekend zal zijn, maar kunnen ook de betalingen zo gelijk worden verricht. Wie van plan is om zelf het examen aan te vragen, moet daar liever eerst met de rijschool voor afstemmen. Niet om toestemming te vragen, maar om na te gaan of het moment er wel voor is aangebroken. Eenmaal de aanvraag namelijk is verricht, zal er binnen een week of twee al een datum vrijgegeven worden. Dat gaat dus lekker vlot en moet er dan wel voor gezorgt worden dat alle leerstof begrepen is en dat er flink voor het examen geoefend is. Niet alleen komt het financieel niet zo verstandig uit wanneer het examen niet gehaald zal worden, maar werkt het allemaal ook nog flink demotiverend.

Laat je rijschool het CBR auto theorie aanvragen

Naast CBR auto theorie aanvragen via Mijn CBR, is het mogelijk om de rijschool te machtigen. Daarvoor moet er wel zelf aan het CBR aangegeven worden dat de betreffende rijschool is gerechtigd om een datum aan te vragen voor het examen. Het hangt er allemaal van af waar de aandacht op wordt gericht. De rijschool machtigen kan voor meer gemak zorgen omdat die ook precies weet wanneer je gereed bent voor het examen. Er zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Ook kan het voorkomen dat de aanvraag niet zo vlot zal verlopen en dat voor ontevredenheid kan zorgen. Het aanvragen theorie examen door zelf in te loggen op Mijn CBR is daarom eenvoudig gemaakt. Zelf het cbr auto theorie aanvragen geldt trouwens alleen maar voor het theorie examen. Voor het praktijkexamen zal namelijk het wel de rijschool zijn die de aanvraag zal moeten verrichten.

Voor theorie examen auto aanvragen wordt het de kandidaat dus eenvoudig gemaakt om die zelf uit te voeren. Dat zorgt al voor een grote mate van geruststelling en kan er zo ook beter gepland worden. Bij twijfels kan de rijschool altijd ok gemachtigd worden om de aanvraag te verrichten.