Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Theorie examen oefenen Engels

Internationaal is het de Engelse taal die als gangbaar wordt beschouwdt voor het communiceren tussen personen met verschillende moedertalen. Het is voor personen met een buitenlandse afkomst daarom eenvoudig gemaakt door het theorie examen in het Engels te maken. Ongeacht de taal is het oefenen belangrijk en moet het op een zodanige manier gebeuren dat het voor iedereen te begrijpen is. Het voordeel is dat veel van de regels en borden vastgelegd in de RVV overeenkomen met die welke in Engelstalige landen worden gehanteerd. Om de betekenis in het Engels te krijgen is dus relatief eenvoudig.

Engels theorie examen

Daar gaat het er allemaal om en zal er anders tijdens het examen niet eenvoudig zijn om de vragen juist te beantwoorden. Niet elke rijschool zal trouwens de theorielessen in het Engels aan kunnen bieden. Een overzicht kan verkregen worden via de website van het CBR, maar kan er ook bij de verschillende rijscholen in de omgeving navraag worden gedaan. Het is daarbij belangrijk om gelijk na te gaan wat het gemiddeld slagingspercentage is. De kwaliteit van de lessen mag namelijk niet minder zijn, ongeacht de taal waar het in gegeven wordt. Het oefenen zal ook gestructureerd moeten verlopen.

Verkeersborden Oefenen

Inzicht moet er eerst verkregen worden over de verschillende onderwerpen en kan in sommige gevallen zo ook zelf bepaalde worden waar het eerst de aandacht op gericht zal worden. Bij het oefenen met de borden zal de taal een minder grote bariere vormen dan bijvoorbeeld het moeten doornemen van de vele verkeersregels.

Internationaal is het dus zeker wel de Engelse taal die over het algemeen geaccepteerd wordt en verbaast het niet dat het CBR de mogelijkheid biedt om het theorie examen af te leggen in het Engels. Dat is natuurlijk de laatste stap voor wat de fase van de autotheorie betreft. De voorbereidingen zoals het oefenen met de leerstof moet ook in het Engels beschikbaar zijn. Het oefenen speelt namelijk een doorslaggevende rol bij de slagingskans.

Hoe gaat het Engelse theorie examen er dan aan toe?

Er wordt bij het CBR de mogelijkheid geboden om het examen ook in het Engels af te nemen. Er hoeft dus niet apart een tolk voor gereserveerd te worden en duurt het normaal examen gewoon 30 minuten. Met extra tijd komt dat op 45 minuten en moet er wel mee gehouden worden, dat er op het examen wat Nederlandse begrippen voor kunnen komen. Daar wordt er gelukkig door het CBR ook op gewezen en komt het ter sprake in hoofdstuk 5 van het theorie examenplan auto theorie. Er zal door de rijschool ook op gewezen worden en zal het examen met de juiste voorbereidingen geen uitdagingen met zich meebrengen.