Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Afrijden CBR

Bij het afrijden CBR moet er al een lang proces van oefenen vooraf aan zijn gegaan. Het is echter wel een moment die als een hoogtepunt beschouwdt mag worden en is het de laatste stap op weg naar het rijbewijs. Voordat er in de auto gestapt mag worden voor afrijden CBR, moet er aan een paar randvoorwaarden zijn voldaan. Natuurlijk hoort daar het slagingbewijs auto theorie examen bij, maar moet er ook een geldige gezondheidsverklaring worden overlegd en natuurlijk een identiteitsbewijs.

Snel Theorie Halen

Het voorwerk moet wel al verricht zijn

De datum voor het afrijden moet niet alleen zijn gereserveerd, maar moet er ook een bewijs voor overlegd worden. Het zijn dus wel wat stukken die aangetoond moeten worden. Bij het niet volledig zijn, zal er niet meegedaan mogen worden aan het examen en zal er opnieuw een datum aangevraagd moeten worden. Het hoeft er niet bij vermeld te worden dat zo een teleurstelling op de dag van het examen niet bepaald bevorderlijk is voor de zenuwen en moet er dan weer een paar weken gewacht en opnieuw geoefend te worden. Er wordt voor het afrijden CBR ook verwacht dat elke kandidaat het zelfreflectie formulier heeft ingevuld. Zo wordt er gelijk nagegaan welk gevoel er bij de kandidaten heerst voordat het examen wordt afgenomen. Voor de gezondheidsverklaring moet er doorgaans ook 2 weken op gewacht worden. pas wanneer dus alle benodigde stukken in orde zijn, kan er gedacht worden aan het afrijden CBR.

Machtig ook de rijschool

In tegenstelling tot het theorie examen, is het wel aangeraden om voor het praktijkexamen de rijschool op de hoogte te houden en te machtigen. De reden ligt namelijk in het beschikbaar moeten hebben van de lesauto. Daar zal het examen namelijk mee afgelegd worden en moet de rijschool dus wel de auto beschikbaar hebben op de examen dag en het tijdstip. Ben je soms van plan om van rijschool te wisselen? Dan dient de machtiging ingetrokken te worden en een nieuwe aangevraagd te worden. Dit alles kan de kandidaat zelf in orde maken via Mijn CBR.

Op de dag van het examen wordt er door de examinator ook eerst een ogentest worden afgenomen. Dat is om er zeker van te zijn dat de kandidaat wel geschikt is voor het examen. Er zal voor de ogentest gevraagd worden om het kentekennummer op een afstand van 25m te lezen. Wanneer dat in orde is, kan met het afrijden CBR worden begonnen. Is er tijdens het examen sprake van verkeersgevaarlijk gedrag? Dan wordt het examen gelijk afgebroken en moet er 6 weken gewacht worden voor een nieuwe datum. Voor het overige geldt een wachttijd van 2 weken. Deze wachttijden zijn door het bepaald om ervoor te zorgen dat de voorbereiding voor het herexamen goed zal zijn.