Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Mijn CBR

Voor her CBR is het belangrijk dat de drempel voor deelname aan het examen zo laag als mogelijk wordt gehouden. Het is immers de bedoeling dat behalen van het rijbewijs voor een ieder die daar een beroep op kan doen, mogelijk is. Zo kan er zelf een examendatum worden aangevraagd . Deze mate van vrijheid zorgt ervoor dat de kandidaten zich meer betrokken voelen en weerspiegeld dat zich ook in de resultaten. Ook wordt door het actief betrekken van de kandidaten er gelijk voor gezorgd dat er geen stappen door hun over het hoofd worden gezien. Het groot verbruikersgemak van Mijn CBR maakt het mogelijk om zelfs voor personen die niet te bekend zijn met online handelingen, hun zaken zelf in orde te maken. Zorg er wel voor dat je jezelf goed verdiept in autotheorie oefenen zodat je ook in een keer kunt slagen. Er zijn bijvoorbeeld in Nederland tientallen verschillende verkeersborden, je kunt hier op de website alle verkeersborden uitleg terug vinden.

Hoe vindt het aanmelden plaats?

Het is voor Mijn CBR wel belangrijk dat de kandidaat over een DigiD account beschikt. Er kan namelijk via Mijn CBR behalve het aanvragen van een examendatum, ook gelijk betaald worden. Zo wordt er volledig invulling gegeven aan het idee dat elke stap nodig voor de aanvraag zelf in orde kan worden gemaakt. Het is natuurlijk altijd nog mogelijk om de rijschool te machtigen, maar brengen die dan weer kosten in rekening. Bovendien komt het dan weleens voor, dat er lang gewacht dient te worden voor een examendatum. Voor het aanmelden bij Mijn CBR dient er gegaan te worden naar hun website.

Omdat het wel druk kan worden met de vele personen die proberen in te loggen, wordt je soms geplaatst in de wachtrij. Daar wordt er wel keurig bij vermeld op welk nummer jij je bevindt. Wanneer er eenmaal een plek vrijgekomen is, zal er wel een beperkte hoeveelheid tijd beschikbaar zijn om in te loggen. Het is daarom aangeraden om alle nodige inloggegevens al bij de hand te hebben.

Wat zijn de geboden mogelijkheden?

Eenmaal in Mijn CBR kunnen er een aantal zaken in orde worden gemaakt. Zo kan ervoor gekozen worden om de rijschool te machtigen. Daar is dan wel het rijschoolnummer voor nodig. Vraag er dus vooraf wel naar. Er kan echter ook gewoon voor gekozen worden om zelf het examen aan te vragen. Dat gaat vlot binnen het systeem van Mijn CBR. Er kan ook gekozen worden voor een examendatum aan de hand van het overzicht die er te vinden is. Wie er een beetje handig mee weet om te gaan, kan zo relatief snel aan een datum komen. Probeer als tip daarom te kijken of het examen op een andere plaats kan worden afgelegd. Wel eerst van te voren daarmee met de rijschool afstemmen natuurlijk.