Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Taxi theorie oefenen (CBR)

Er wordt voor volgen van de theorie ook gekeken naar de doelgroep. Wie een `gewoon` rijbewijs wil behalen voor het mogen besturen van een voertuig zonder enige commerciƫle verplichting, zal een ander lespakket aangeboden krijgen dan zij die bijvoorbeeld die van plan zijn om een taxi te besturen of andere chauffeurs diensten zullen aanbieden. Er komen daar namelijk wat verplichtingen bij kijken en moet dat alles meegenomen worden in de theorielessen. Net zoals bij het reguliere theorie examen, moet je het taxi theorie examen ook aanvragen via mijn CBR.

Je taxi theorie examen oefenen

Wie het taxi theorie examen met succes afrondt en dat ook doet voor het praktijkgedeelte, zal de beschikking krijgen over de chauffeurskaart taxi. De theorie achter het examen gaat over de regels en wetten die van toepassing zijn voor het taxiwezen en hoort klantvriendelijkheid daar ook bij. Er zijn dus duidelijke verschillen met het normaal theorie examen en wordt de theorie ook verdeeld om het doornemen eenvoudiger te maken. Het is namelijk van groot belang om zo efficiƫnt al mogelijk om te gaan met de beschikbare tijd. In het speciaal taxi theorie boek wordt alles vervat en is er sprake van een indeling in verschillende hoofdstukken om ervoor te zorgen dat het doornemen van de leerstof zo duidelijk als mogelijk wordt gemaakt.

Oefenen voor het taxi examen is belangrijk

Om er zeker van te zijn dat de leerstof begrepen is en je er vlot doorheen kan, moet er steeds weer geoefend worden. Niet zelden blijkt dan gelijk dat er nog meer aandacht besteedt moet worden aan onderdelen die je al afgerond denkt te hebben. Omdat er soms wel haast bij is, kan taxi theorie cursus ook worden gevolgd bij rijscholen die er gespecialiseerd in zijn om de kandidaten vlot door de leerstof heen te begeleiden. Er wordt namelijk ook rekening mee gehouden dat veel van de kandidaten niet de beschikking hebben over veel tijd.

Het is natuurlijk eenvoudiger voor personen die al de beschikking hebben over een rijbewijs om hun taxi theorie af te ronden. Echter komen er een aantal onderwerpen bij kijken zoals gevaarherkenning, en vindt de toetsing op het examen plaats over 40 vragen. Daar hebben de kandidaten een uur voor. Van de 40 vragen zijn er 30 meerkeuzevragen en zijn er verder 2 cases die elk 5 vragen hebben. Om voor het examen te slagen, moeten er 32 vragen goed beantwoordt zijn. Er is dus maar ruimte voor 8 fout beantwoorde vragen en moet dat bij het taxi theorie oefenen wel in acht worden genomen.

Moet je dus vanwege jouw baan of eentje die je op het oog hebt over het taxi rijbewijs beschikken, dan zal de taxi theorie behaald moeten worden. Het gaat om een vrij uitgebreid pakket aan leerstof waarbij ook zaken als klantvriendelijkheid ter sprake komen. In het taxi theorieboek is de leerstof overzichtelijk weergegeven. Op het examen moeten de 40 vragen binnen een uur beantwoordt worden en is er maar ruimte voor 8 fouten.