Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Verboden in te rijden bord

De wegen kunnen nu eenmaal wel allemaal hetzelfde lijken, maar zijn er wel verschillen in de wijze waarop er gebruikt mag worden van ze. Het is daarom van groot belang, dat er de instructies zoals aangegeven op de ter plaatse aanwezige borden nauwlettend opgevolgd zullen worden. De mate van veiligheid voor de deelname is hiermee gewaarborgd en zijn er ook wegen waar het verboden is om in te rijden. Het kan anders wel gevaarlijk worden om een tegenligger aan te treffen die zich op dezelfde rijhelft bevindt. Ook bij wegen die smal zijn of waar er vanwege werkzaamheden geen vlotte doorgang mogelijk is, worden de verkeersborden verboden in te rijden gebruikt.

Letten op de kleur en vorm

Een verkeersbord verboden in te rijden zal nooit een blauwe kleur hebben. Er zal dus uitgekeken moeten worden naar een rode kleur en gaat dat vaak samen met wit. Nu zijn er een reeks van borden die een rood witte kleur hebben, maar zijn dat er nog altijd veel minder dan de volledige verzameling van verkeersborden. Het verkeersbord verboden in te rijden kan ook samengaan met een onderbord. Die hebben het standaard formaat als elk ander onderbord. Omdat de informatie aangegeven op zo een onderbord even zwaar meetelt, moeten de instructies dan ook nauwlettend opgevolgd worden. Het verboden in te rijden verkeersbord kan er namelijk geplaatst zijn voor een tijdelijke duur. Bij werkzaamheden aan de weg bijvoorbeeld of in het geval van evenementen, kan er besloten worden om geen verkeer meer over de weg toe te laten. Dat geldt overigens niet alleen voor auto’s, maar vallen ook fietsers en bromfietsers er onder.

Je ziet dat er veel verschillende regels zijn die je moet kennen voor het theoire examen. Mocht je er klaar voor zijn, kun je kiezen voor een theorie in 1 dag cursus om alles nog eens goed na te lopen.

Ook geparkeerde voertuigen vallen eronder

Wanneer het bord verboden in te rijden eenmaal geplaatst is, wordt er ook gelijk van uitgegaan dat er geen voertuigen zich op betreffend weg gedeelte bevinden. Dat geldt overigens voor het verboden in te rijden bord waarbij het verkeer aan beide kanten afgesloten is (C01). Bij het bord C02 geldt het verbod namelijk maar van 1 zijde. Er zijn variaties mogelijk op het verkeersbord verboden in te rijden en kunnen zo bepaalde groepen verkeersdeelnemers worden aangeduid. Het bord C12 geldt zo alleen voor motorvoertuigen. Fietsers mogen dus wel gewoon gebruik maken van zo een weg. Bij het negeren van zo een bord, zal er niet alleen een forse boete worden opgelopen, maar kunnen de gevolgen in het verkeer niet te overzien zijn. Bij het bord met kruis is het duidelijk dat er sprake is van een eind van het aangegeven verbod en moet

Ondanks de verkeersborden verboden in te rijden dus een kleine groep zijn binnen het geheel van RVV verkeersborden, zijn ze van primair belang in tal van situaties. Met het oefenen van proefexamens zullen de vaardigheden zeker op gang komen en zullen er geen twijfels meer zijn omtrent de situaties waar deze verkeersborden voor gebruikt zullen worden.