Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Vaarbewijs 1 examen

Voor deelname aan het waterverkeer is het ook nodig dat er een bewijs overlegd kan worden. Die is trouwens alleen nodig wanneer de te besturen vaartuigen een snelheid groter dan 20km/u kunnen ontwikkelen. Het vaarbewijs 1 is voor velen geen onbekend stuk en zorgt het in een belangrijke mate voor de veiligheid in het waterverkeer. Waar er bij deelname aan het wegverkeer er geen onderscheidt wordt gemaakt tussen de gebieden of soort wegen waar de auto zal worden bestuurd, is het anders bij het vaarbewijs.

Het vaarbewijs 1 is namelijk alleen bestemd voor gebruik in de binnenwateren. Daar vallen dus alle rivieren, kanalen en meren onder. Het onderscheidt wordt niet alleen gemaakt vanwege de aard van vaartuigen die zich in deze wateren meestal bevinden, maar ook het gedrag van het water en de risico's eraan verbonden. Ook in de Gouwzee mag er met het vaarbewijs 1 worden gevaren. Wanneer heb je vaarbewijs 1 nodig? Alleen voor binnenwateren, inclusief de Gouwzee. Al het andere zoals de Oosterschelde, de Waddenzee en het Ijselmeer horen er dus niet bij.

Vaarbewijs examen

Er komt voor behalen van het klein vaarbewijs 1 geen praktijkgedeelte erbij kijken. De focus is dus volledig op de theorie en moet die daarom ook goed worden begrepen. Er komen een aantal onderwerpen ter sprake en moet dat er allemaal voor zorgen dat de basisvaardigheden wel goed begrepen zijn. En daar wordt er ook uitgegaan van de internationale regels. Het vaarbewijs 1 is namelijk ook gelijk aan het International Certificate of Competence (ICC). Een groot voordeel is ook dat het vaarbewijs 1 geen beperkte geldigheidsduur heeft. Er wordt wel verwacht, dat bij het achteruit gaan van de gezondheid, het aan de CBR doorgegeven zal worden. Zo moet de veiligheid niet gevaar komen.

Maak een proefexamen voor je vaarbewijs 1

Het is belangrijk om te weten, dat voor het vaarbewijs examen 1 en 2 er 40 vragen beantwoordt moeten worden. De puntenverdeling over de vragen is niet evenredig en kan er minimaal 1 en maximaal 3 punt per vraag gekregen worden. Met een totaal aan 56 punten is het examen gehaald. Voor het echter zo ver komt, is het een goed idee om te oefenen met proefexamen vaarbewijs 1. Er zit altijd een verschil in het doorgenomen hebben van de leerstof en dat allemaal tijdens het examen toe te passen. De juiste begeleiding moet er niet ontbreken en zal de er bij het oefenexamen vaarbewijs 1 ook gelijk duidelijk worden waar er nog meer de aandacht aan besteedt moet worden. Voor de aanvraag van het examen kan er zelf het contact worden gelegd via Mijn CBR. Daar zullen ook de instructies worden gegeven voor de betaling.